Contact

M 06 – 81 47 78 89
E info@uitvoeringmaatwerk.nl
Anneke Ensink is bedenker en aanjager van het budget. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van hulpverleners op het vlak van inkomen, schulden en armoede. In Uitvoering Maatwerk komt haar achtergrond als psycholoog en bedrijfskundige samen.

 

 

De start

In 2016 was Anneke in Amsterdam betrokken als projectleider bij de uitvoering van maatwerk. Amsterdam riep daarvoor een ‘doorbraakfonds’ in het leven. Anneke: ‘Soms vergaderden we met 8 mensen over 200 of 300 euro, en dat is niet handig. Zo is het Mini-Maatwerkbudget ontstaan. De afgelopen jaren is de werkwijze en de software in de praktijk steeds verder verbeterd en verfijnd. Met een spelregelkaart, een werkproces voor het opzetten van nieuwe teams en effectieve verantwoording staat de uitvoering van het Mini-Maatwerkbudget inmiddels als een huis.

 

Anneke Ensink, foto: Nadine van den Berg

 

Ambitie

Na Amsterdam gingen ook Hengelo, Utrecht en Leiden aan de slag met de Uitvoering Maatwerk oplossing. Inmiddels is Uitvoering Maatwerk een gedreven team dat veel meer gemeenten in staat wil stellen om ‘budget met de menselijke maat’ in te zetten. Uitvoering Maatwerk heeft een netwerk van betrokken professionals opgebouwd, waarmee zij samen maatwerk-oplossingen biedt aan gemeenten. Zo is Uitvoering Maatwerk ook preffered supplier van het Doorbraakbudget van de Doorbraakmethode van Instituut Publieke Waarden (IPW).